e
Banner

Etiketler: fatih şener



UND'den ihracatı engelleyen Avusturya tehditine sert tepki



Avrupa’ya transit geçiş belgeleri ile ulaşan Türk ihraç malları Avusturya’nın alternatif de önermeyen keyfi yaklaşımları ile çaresizce mücadele ediyor. Son günlerde yaşanan gelişmeler ile Avusturya “geçilemez” olma yolunda ilerliyor.





Macaristan’dan Türk tırlarına vergi şoku


Yayın: 19-07-2013
Kategori: Karayolu

Türk araçlarına ayrımcılık yapan Avusturya’dan sonra Macaristan da başlattığı yeni uygulama ile Türk araçlarından her geçişte 675 Euro tutarında “Deli Dumrul” vergisi alıyor.




10 SORUDA KOTA SORUNU


Yayın: 15-08-2014
Kategori: 10 Soruda

Fatih Şener / UND İcra Kurulu Başkanı 




UND: Türkiye’den Rusya’ya gıda ihracatı hayal olabilir


Yayın: 22-08-2014
Kategori: Karayolu

Ukrayna’ya da yaşanan son gelişmelerden sonra Batılı ülkelerin ambargosuna maruz kalan Rusya, özellikle gıda ürünlerini Türkiye’den alacağını açıkladı ancak iki ülke arasında mal ulaşımı konusunda yaşanan sıkıntılar bu ihracatı tehlikeye atıyor. 




Azerbaycan’dan vize şoku!


Yayın: 01-09-2014
Kategori: Karayolu

Azerbaycan’ın Türkiye’deki dış temsilciliklerinden alınan bilgiye göre, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren 1 Yıllık ve Çok Girişli Azerbaycan vizesi kaldırılarak yerine, tek seferlik vize uygulaması başlatıldı. 




Proje ve ağır yük taşımacılığına AB standardı


Yayın: 30-05-2015
Kategori: Lojistik

UND, Avrupa'daki örnekleri inceledi ve bakanlığa sunmak üzere ‘Ağır ve Havaleli Yüklerin Taşınmasına İlişkin Yönetmelik’ taslağı hazırladı…  




Lojistik sektörü İran'daki fırsat ve riskler için ne düşünüyor?



Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. 




Fatih Şener: “3. Köprü'nün birçok şeyi eksik ancak parası tam”


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Karayolu

Saran Holding’in yeni radyosu Radyo Trafik Marmara, özel programlarda sektör temsilcilerini ağırlamaya ve önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, 'Haftanın Konuğu' programında, Radyo Trafik Marmara Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan’ın konuğu oldu.  Şener, canlı yayında karayolu taşımacılığı sektörünün sorunlarına değindi, şoförlerin sorularını yanıtladı.




Iran and Turkey can grow hand in hand in logistics


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Karayolu

Underlining that Turkey and Iran are indispensible partners for the former to reach the Central Asian countries and for the latter to reach the European countries, Fatih Şener, Chair of the Executive Board of International Freight Forwarders Association, says that the application of the  first in first out rule at the customs gates, discontinuation of the fuel price difference receipt from the Turkish vehicles, and doubling the daily number of border crossings at the Gürbulak-Bazargan customs gates will increase  the number of the carriages.




“Schengen şoför vizeleri 6 ay uzatılmalıdır”


Yayın: 23-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: fatih şener und

UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, "Dünya genelinde yaşanan coronavirus sebebiyle bugün Avrupa’da taşıma süreleri Avrupa’da uygulanan kontrolleri sebebiyle uzamış ve birçok şoförümüzün vizesi veya kalış süresi bugün tamamlanmış durumdadır." diye konuştu.